Noc kostelů

28.05.2010 15:50

   

    Jak už na začátku června bývá naším dobrým zvykem, sešli jsme se s kolegy ze skupiny Daga v zahradách Kapucínského kláštera v Brně, abychom opět krvelačným civilistům předvedli něco toho dobového násilí. A jak už to tak obvykle na akcích bývá, počasí nám opět prozřetelně nepřálo. S menšími přestávkami pršelo takřka celý den, což ku prospěchu naší věci, udržovalo všechny šermíře v té správně nerudné náladě. 

    Navzdory nepříznivým okolnostem se nám první výstup více než vydařil. Zatímco Velkomoravané předvedli ukázku precizních vojenských manévrů a to včetně smrtící bojové formace kytička, bojovníci z řad moravských rytířů ukázali divákům tradiční plechovkový souboj. Celé to skončilo hromadným soubojem generací, ve kterém se všichni zúčastnění zkušeně nechali zabít. Druhý výstup toho druhu se díky, předchozímu tréninku, vydařil měrou ještě větší.

    S třetí, závěrečnou kapitolou vyvstal ovšem jeden malý problém, neboť doba pokročila a poněkud se setmělo. A vzhledem k onomu nepříjemnému faktu, že déšť vyřadil z provozu umělé osvětlení, byli šermíři nuceni bojovat při planoucích pochodních a svíčkách. Což sice zajistilo velice působivou a romantickou atmosféru, ovšem skutečnost, že nebylo nic vidět, soubojům na bezpečnosti příliš nepřidala a též diváci si spíše nežli šermu užívali stínového divadla.

    Ale i tak to skončilo vesměs úspěšně a celé usilovné snažení bylo zcela správně završeno a zhodnoceno v blízkém hostinci.

https://www.nockostelu.cz/index.php?pg=177 

Aktuality

08.09.2009 17:59

Hledáme nové členy!!!

 Minimální věk 18 let, zájemci nechť se ozvou na kontakt uvedený na úvodní stránce webu.

Spřátelené skupiny

08.09.2009 17:42

Odkazy na skupiny:

 www.carpediem.goo.cz  www.lucius.its.cz  www.miroslavsti.cz

Kontakt

Lukáš Malík

shs.rzm@email.cz

721 361 854

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode